ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Знання для успіху

Щоб узнати, як децентралізація допомагає розвиватися, варто повчитися

25.10.2019

Безкоштовний онлайн-курс «Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку» стартує 31 жовтня на он-лайн платформі Prometheus.

Децентралізація відкриває нові можливості в Україні, які потрібно знати та розуміти.

Кожна доросла людина має відчувати себе громадянином, від громадянської позиції якого та вкладу у спільну справу, залежить успішность і маленької території, і країни. Для цього ми маємо орієнтуватись у законах і розуміти систему публічної влади - влади, яку ми обираємо.

Поєднання теорії з практикою, реальними історіями інноваційних рішень, що з'явились в різних територіальних громадах в процесі реформи децентралізації - все це в новому курсі, який вже другий в цій темі.

Вікторія Примаченко, співзасновниця платформи освітніх курсів Prometheus, зазначила, що перший курс «Децентралізація в Україні – теорія та практика» залучив до навчання більше 7500 людей.

Новий курс є логічним продовженням спільної роботи, започаткованої два роки тому. У 2017 році Український кризовий медіа-центр ініціював створення навчального курсу про реформу місцевого самоврядування у рамках програми USAID DOBRE.

Розвиток - це головне для процвітання громад і автор курсу Анатолій Ткачук показує сучасні механізми розвитку.
"У світі глобальної конкуренції виграє той, хто має свою ідентичність, яка вирізняє його серед інших і яка мобілізує спільноту. Ми показуємо, як у нових об’єднаних громадах знайти свою ідентичність.
Ми маємо зробити все, щоб розвивати місцевий бізнес. Ми говоримо про те, що треба бачити свою громаду не з підвалу, а з космосу – треба піднятися вище, подивитися на свою громаду, на себе, щоб побачити цілісну картину, яка стане основою нашого стратегічного планування. І як зробити це стратегічне планування логічним», – говорить Анатолій Ткачук.

Курс розраховано на депутатів місцевих рад, працівників органів місцевого самоврядування, місцевих активістів, студентів, що планують працювати в органах місцевого самоврядування, і взагалі, всіх активних громадян, які хочуть бачити свої маленьке село місто чи мегаполіс процвітаючими.

Джерело: За матеріалами Українського кризового медіа-центру

Читати