ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Позиція громадських активістів

В Херсоні відбувся мітинг «Ні капітуляції», на який зібралися херсонці, занепокоєні ситуацією навколо переговорів в нормандському форматі

08.12.2019

На мітингу були озвучені вимоги до влади прислухатися до людей, які відстояли незалежність України в найтяжчі часи зради України владою Януковича і прямої агресії Росії на Донбасі, та не здавати національні інтереси України, шляхом кулуарних домовленостей, в т.ч. щодо відновлення газових контрактів з Росією.

В мітингу взяли участь активісти Херсонського майдану 2013-2014 рр., а також, представники політичних партій «Европейська солідарність» та «Свобода».

Представниця Херсонської самооборони Інна Усачова закликала присутніх виявити свою громадянську позицію та пікетувати виступ проросійських співаків з групи «Время и стекло», які будуть виступати в кіноконцертному залі «Ювілейний» 9 грудня. Також вона запросила присутніх прийти 15 грудня о 15-00 до музичного училища, щоб відзначити річницю смерті Дениса Лошкарьова - активіста Херсонського майдану, який вступив до дав збройних сил України і загинув, захищаючи Вітчизну.

Учасники мітингу прийняли рішення уважно слідкувати за подіями та результатами переговорів у нормандському форматі і у випадку необхідності бути готовими вийти на акції протесту.

Анна Парфьонова

Читати