ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Влада і громада

Громадська рада при Херсонській обласній державній адміністрації прозвітувала про свою роботу за 2020 -2021 роки

25.01.2022

Звіт Громадської ради представила її голова  Ганна Зарудня. У звіті була проаналізована взаємодія з держслужбовцями і структурними підрозділами Херсонської обласної державної адміністрації (ХОДА) та комунальними підприємствами, підпорядкованими ХОДА 

Такожі Г. Зарудня  проінформувала про налагодження співпраці  Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації з існуючими Громадськими радами при райдержадміністраціях і містах області, про процес утворення громадських рад при державних інституціях, де вони відсутні та про підписання Меморандумів про співпрацю між існуючими Громадськими радами при державних органах і органах місцевого самоврядування в Херсонській області.

На звіті були присутні:

Михайло ЛИНЕЦЬКИЙ - голова Херсонської районної державної адміністрації;

Ірина ДРОБИШ – перший заступник голови  Бериславської районної державної адміністрації;

Микола ПРУСОВ - заступник голови  Каховської районної державної адміністрації;

Олександр БАБИЧ - Голопристанський  міський  голова;

Віталій  НЕМЕРЕЦЬ - Каховський  міський  голова;

Олександр ЯКОВЛЄВ - Скадовський міський  голова;

Ірина БАРТЧУК -  голова громадської ради при Скадовській  районній державній адміністрації;

Ірина ТЕРЕНТЬЄВА -  голова громадської ради при Каховському виконавчому комітеті;

 

Ірина ЗОРЯ – голова  ЦУКОР «Берегиня»

Вікторія КАРПОВА –заступник голови ВП «Асоціація захисту прав людей в Україні» у місті Херсон, член ГР при Херсонському міському голові.

Ганна ПАРФЬОНОВА - голова ГО «Розвиток»

 

Звіт Голови ГР при ХОДА Г. Зарудньої

Звітує голова Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації Ганна Зарудня

Витяг зі звіту:

"Членами громадської ради та профільними робочими групами, що утворювалися всередині комітетів,  здійснювався громадський контроль за врахуванням облдержадмiнiстрацiею пропозицій i зауважень громадськості, дотриманням нормативно-правових актів, спрямованих на запобігання та протидію корупції, а також сформовано сталий зворотній зв'язок між органом влади та інститутами громадянського суспільства шляхом розгляду та вирішення питань, які мають важливе суспільне значення.  Серед критеріїв контролю: ефективність функціонування та діяльності облдержадмiнiстрацii, відповідність рішень органу влади суспільним потребам, викликам та очікуванням, а також стратегічним пріоритетам, стабільність i послідовність дій, професіоналізм, компетентність, відкритість та прозорість процесу прийняття управлінських рішень, залучення громадськості до процесу формування та прийняття рішень облдержадмiнiстрацiею.

Члени Громадсько ради брали активну участь у консультаціях з громадськістю, що проводяться облдержадміністрацією згідно затвердженого плану. Протягом року робота Громадської ради регулярно висвітлювалась у засобах масової iнформацii шляхом розміщення публікацій в обласній пресі,
матеріалів у інтернет-виданнях, на офіційній сторінці Громадської ради у соціальній мережі «Facebook» та на сайті облдержадміністрації.

Члени Громадської ради намагалися бути максимально корисними та ефективними, допомагали та відстоювали інтереси кожного представника області та міста, який до нас звертався. Нажаль,  карантинні обмеження, в значній мірі обмежили ефективність дій інститутів громадськості  спрямованих на поновлення порушених прав громадян і не дозволили виконати все заплановане."

Повний документ:  

ЗВІТ діяльності Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації  з 15.09.2020 року по  31.12.2021 року

Анна Парфьонова

Джерело:

Читати