ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА

Портал суспільних знань і дій для розвитку Херсонщини

gerb_sity

Місто

gerb_region

Область

search_icon
 

Зберігати надбання

В Херсоні демонтують за 400 тисяч гривень бюджетних коштів єдине оглядове колесо без наявного проекту спортивного кластеру «Урбан парк», заради якого його зносять

18.02.2022

Рішення про знесення оглядового колеса, було прийнято в той час, коли існував офіційний висновок експертизи про його придатність до експлуатації до 2023 року.

Одночасно, в рішенні виконкому від 15.12.2021 року було передбачено знесення зелених насаджень, відповідно до заявки уповноваженого структурного підрозділу Херсонського обласної державної адміністрації.

Що це за уповноважений підрозділ, а головне, де сам проект Урбан парку, заради якого все це відбувається  таким поспіхом  і чи не краще пошукати інше місце для спортивних майданчиків, намагалися розібратися  представники Громадської ради при Херсонському міському голові та громадські активісти.

Рішення про знесення колеса огляду у Херсоні

В результаті, повноцінного громадського обговорення з представленням проекту Урбан парку так і не відбулося.

Натомість, рішення, яке викликає сумнів у херсонців, у представників архітектурної  спільноти та екологів, не було затримане ні на мить.

Єдине, чого добилася громадськість, яка хотіла побачити проект Урбан парку та долучити експертів до його розгляду, це те, що представники влади пообіцяли не різати колесо на металобрухт.  

Як заявив директор МКП «Гарантія» Ігор Семенчев, оглядове колесо можливо установлять у Гідропарку. Чи доцільно витрачати купу грошей громади саме на таке рішення, залишається риторичним питанням, бо перша дія вже відбулася - колесо демонтують.

І. Семенчев розповідає де буде оглядове колесо

Наступний крок – знесення близько 50 дерев, скоріше за все теж відбудеться без розгляду самого проекту.

Але чи це стануть навіть такі дії достатніми для майбутнього Урбан парку,  який має, за попередніми даними, займати 2,5 га?

Чи не затребує цей фетіш, як Молох ще й нових жертв?

І ще одне риторичне питання – чи мало в Херсоні можна знайти прекрасних локацій для розташування сучасного Урбан парку для  справжньої радості херсонців усіх поколінь?  

Анна Парфьонова

Читати